tiistai 31. tammikuuta 2017

Pyttipannu



Pytt i panna. Ruotsista peräisin oleva ruoka jossa hyödynnetään jääkaappiin jääneitä aineksia yhdistettynä perunaan. Arkinen ruoka josta on tullut jopa hovikelpoinen. Ruotsissa jopa kilpaillaan parhaasta pyttipannusta ja Suomessa se on nostettu monien ravintoloiden listalle. Pyttipannu on Tampereella teatteriravintola Tillikassa jopa myydyin annos. Tässä "perinteisen" pyttipannun ohje.

Ainekset:



n. 800g perunaa keitettynä ja paloiteltuna n. sokeripalan kokoisiksi lohkoiksi.
2 lenkkimakkaraa
1/2 - 1 punasipuli
paprikajauhetta
mustapippuria rouheena tai myllystä
suolaa
1 kanamuna/annos

Tarjoiluun:  Maustekurkkua, tomaattia.

Lisukkeeksi ketsuppia ja/tai sinappia maun mukaan.

Valmistus:

1. Pilko keitetyt perunat ja makkara samankokoisiksi paloiksi.

2. Hienonna sipuli.

3. Ruskista makkarakuutiot kuumalla pannulla voissa. Siirrä sivuun odottamaan.

4. Kuullota sipulit nopeasti voissa kuumalla pannulla. Lisää perunalohkot, sekoittele ja anna hetken ruskistua. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

5. Lisää makkarat ja sekoita.


6. Paista kananamuna "sunny side up" eli yhdeltä puolelta.

7. Annostele ja nosta kananmuna annoksen päälle. Tarjoa lisukkeineen.

Vinkkejä:

Voit ennen tarjoilua käyttää pyttipannua uunissa 5-10 min 250 astetta.
Saat Bellmannin pannun (kuullostaa hienommalta) lisäämällä vaiheessa neljä joukkoon kermaa ;)
Älä osta jauhettua pippuria. Niistä on aromit lähes poissa ja maku on kitkerä. Käytä rouhittua tai panosta pippurimyllyyn!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti