lauantai 7. tammikuuta 2017

7.1.2017. Pastaaaaaaa!!






Suurena Italian ystävänä ajattelin laittaa pastaa. Italiassahan pasta on toinen alkuruoka. Yleensä syödään neljä ruokalajia: Antipasto eli kylmät tai lämpimät alkupalat, Primo piatti joka yleisimmin on pastaa, Secondo piatti eli pääruoka joka yleensä on lihaa tai kalaa. Secondo piatin kanssa ei yleensä tilata lisuketta koska pasta on jo ajanut sen asian. Jos jokin jätetään syömättä niin se on useimmiten jälkiruoka, Dolce. Italialaiset menevät usein ruokailun jälkeen kahvilaan tai gelato-baariin nauttimaan jälkiruoaksi espresson ja kotitekoisen jäätelön. Tämä resepti on kuitenkin suomalaisittain tarkoitettu pääruoaksi.

Kinkku-salami-pekonipasta
2-4 henkilölle

250 g tuorepastaa (Fettucine)
1 pkt (n. 150g) pekonisuikaleita
N. 100g salamisuikaleita
N. 100g kinkkusuikaleita
5-6 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
1 prk Koskenlaskija-ruoka Chili
2 dl ruokakermaa
(sambal oelekia tai muuta chilitahnaa)
Päälle halutessasi:
Aurinkokuivaa tomaattia pilkottuna
Parmesan/GranaPadano raastettuna

1.       Pilko valkosipulinkynnet pieneksi.
2.       Varaa kaikki tarpeet helposti saataville.
3.       Levitä pekonisuikaleet KYLMÄLLE pannulle. Teflonpintainen kasari tai korkeareunainen paistinpannu.
4.       Laita levy täysille ja anna pekonin tiristä sekoittamatta rauhassa n. 5 min.
5.       Käännä levy keskilämmölle. Lisää valkosipuli ja salamisuikaleet. Sekoita hyvin pari minuuttia. Älä anna valkosipulin palaa. Lisää halutessasi 1-2 tl chilitahnaa.
6.       Lisää kerma, kinkkusuikaleet ja Koskenlaskija.
7.       Kun kastike poreilee laske lämpö minimiin (1). MAISTA. Mausta tarvittaessa oman maun mukaan.
8.       Keitä pasta reilusti suolatussa runsaassa vedessä niin että siihen jää hyvä purutuntuma (maista).
9.       Nosta kypsä pasta spagettikauhalla suoraan kattilasta kastikkeen joukkoon.
10.   Sekoita ja tarjoile.


Vinkkejä :

-          Pilko valkosipuli,  älä käytä puristinta. Puristinta käytettäessä katoaa suurin osa aromeista.
-          Laita pekoni aina kylmälle pannulle niin saat siitä rapsakkaa. Kuumalla pannulla tulee löysää ja vetistä pekonia.
-          Pastan voi jättää hieman alikypsäksi jos se sekoitetaan kuumaan kastikkeeseen jossa se jatkaa kypsymistään.

-          Jos haluat pitää pastan erillään, siivilöi kypsä pasta, huuhtele kunnolla kylmässä vedessä ja valuta kunnolla. Laita vielä lämpimän kattilan pohjalle muutama ruokalusikallinen öljyä ja sekoita valutettu pasta joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti