keskiviikko 11. tammikuuta 2017
11.1.2017 Chorizopyörykät tulisessa kastikkeessa
Chorizo on monille Espanjassa käyneille tuttu salamityyppinen makkara. Nykyään sitä saa Suomessa lähes kaikista ruokakaupoista. Mausteisena makkarana se sopii mainiosti erilaisiin pikkunaposteltaviin. Tässä reseptissä käytetään chorizo-raakamakkaraa josta voi varioida monenlaisia reseptejä. Teen myös lisukkeeksi tulisuutta loiventamaan ja raikastamaan helpon Turkkilaistyyppisen jugurtti-kastikkeen.
Jugurttikastike (4 annosta)
Ainekset:
n. 2 dl Turkkilaista tai Kreikkalaista jugurttia
2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivattua minttua tai 1 rkl tuoretta silputtua minttua
hyppysellinen suolaa ja sokeria
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita maustumaan jääkaappiin. Voit tehdä kastikkeen jo edellisenä päivänä. Maku paranee vanhetessaan ;)
Chorizopyörykät kastikkeessa (3-4 annosta)
Ainekset:
280g Chorizo raakamakkaraa (Saarioinen)
1 tölkki Al arrabbiata pastakastiketta
6 keskikokoista herkkusientä (n.200g)
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1-2 tl kuivattua rosmariinia
(suolaa)
(punaviinietikkaa)
(sokeria)
1. Silppua punasipuli, valkosipuli ja chili kippoihin. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Viipaloi ja ruskista herkkusienet napakaksi kuivalla kuumalla pannulla. Lisää hyppysellinen suolaa. Siirrä uuninkestävään vuokaan odottamaan.
3. Purista chorizo kuoresta peukalon kokoisiksi kimpaleiksi alustalle.
4. Pyörittele kimpaleista kostutetuin käsin pyöryköitä.
5. Laita kuumalle pannulle pari ruokalusikallista öljyä ja nokare voita. Ruskista pyöryköitä muutaman minuutin ajan.
6. Lisää pyörykät uunivuokaan.
7. Pyöräytä sipulit, rosmariini ja chili nopeasti pienessä määrässä öljyä kuumalla pannulla.
8. Lisää Arrabbiata kastike ja tilkka vettä. Kiehauta.ja maista. Jos haluat, voit lisätä lirauksen punaviinietikkaa ja hyppysellisen sokeria. Kaada uunivuokaan ja sekoita ainekset kunnolla.
9. Laita vuoka uuniin ja anna hautua n.30 min.
Tarjoile riisin ja jugurttikastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti