perjantai 3. helmikuuta 2017

Tortilla Espanola







Tortilla Espanola eli Espanjalainen perunamunakas on maukas erilainen lisuke jolla voi korvata perinteisen perunan. Mainiota syötävää kylmänäkin. Tämä Espanjassa erittäin suosittu ruoka käy myös välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tortilla Espanolaa tarjotaan usein myös Tapaksena eli pikkusuolaisena viinin tai oluen kanssa. Tähän ruokaan voi mainiosti käyttää ylijääneet keitetyt perunat.

Ainekset:

3-4 kypsäksi keitettyä perunaa pilkottuna
1/2 - 1 sipuli silputtuna
3 kananmunaa
1 dl kermaa
voita / juoksevaa margariinia
suolaa
kuivattua basilikaa

Valmistus:

1. Sekoita kulhossa kanamunat, kerma, suola ja basilika.

2. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää rasva ja kuullota sipulit.

3. Lisää perunakuutiot. Sekoita ja laske lämpö keskitasolle (3-4). Huom. perunoita ei ole tarkoitus ruskistaa.

4. Lisää kanamunaseos.

5. Anna hyytyä 5-7 minuuttia kunnes pinnalla ei ole enää nestemäistä kanamunaseosta.

6. Käännä lautasen avulla ja anna toisen puolen ruskistua n. 5 min.

7. Siirrä tarjoiluastialle.

Tarjoile lisukkeena tai syö sellaisenaan.

Itselläni munakkaan seurana Hiillos Hot-chili grillimakkaraa, maustekurkkua ja sweet-chilikastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti