lauantai 11. helmikuuta 2017

Pulled-lamb rieskat




Nykyään kun nyhdetään niin nyt nyhdetään lammasta. Maistuva välipala, iltapala tai lounas. Yhdistellään Itämerta, Välimerta ja Meksikoa :)









Ainekset:

Fazer rullarieskaa
Nyhtölammasta
Yrtti-valkosipulituorejuustoa
Lehtisalaattia
luumutomaattia
Kermaviilikastiketta
Valmissalsaa


Nyhtölammas:

Paistista http://urosblogi.blogspot.fi/2017/01/tuhti-lammaspata.html jäi lammasta 1/2 kiloa hyvin käsiteltyä lihaa tähän käyttöön.

1. Leikkaa liha n. 4x4 cm kokoisiksi paloiksi.

2. Pyöräytä pannulla öljyssä ja siirrä kattilaan.

3. Lisää päälle reilu 1/2 litraa lihalientä, pari valkosipulinkynttä, laakerinlehti ja kuivattua timjamia.

4. Kiehauta ja laske lämpö pienelle (1-2). Anna hautua kannen alla 4-5 tuntia. Tarkasta välillä että nestettä on riittävästi (kaikki lihapalat peittyvät).

5. Siivilöi ja kaada kulhoon jäähtymään.

6. Nyhdä jäähtynyt murea liha odottamaan.


Kermaviilikastike:

1 prk kermaviiliä
2 tl kuivattua minttua
1-2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa

Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Valmistus:

1. Levitä rieskan päälle tuorejuustoa.

2. Laita alimmaiseksi lehtisalaattia ja päälle pitkittäin tomaattia ja kermaviilikastiketta.



3. Seuraavaksi nyhtölammas ja salsa.



4. Käännä toinen pää ja kääri taskuksi.


5. Nauti haluamasi juoman kanssa ;)

Vinkki: Voit halutessasi lämmittää lampaan erillisessä astiassa mikrossa. Myös rieskan voi lämmittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti