keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Pestopasta




Pesto on Pohjois-Italialainen maustekastike/tahna jota yleensä käytetään kylmänä. Sen pääainesosia ovat oliiviöljy, basilika, valkosipuli, pinjansiemenet, parmesanjuusto ja suola. Öljypohjaisena kastikkeena pesto sopii myös mainiosti lämpimiin ruokiin. Tällä kertaa en tehnyt pestoa itse, mutta jossain vaiheessa voin sellaisenkin reseptin antaa ;) Valmispestoista löytyy ihan hyviä laatuja ja ainesosat itse tehdessä tulevat aika paljon kalliimmaksi. Punainen pesto ei ole alkuperäistä ja oikeaa. Se on Sisiliassa myöhemmin kehitetty tulisempi versio.

Ainekset: (3-4 annosta)

n. 200g tuorepastaa tai kuivattua
n. 100 g vihreää pestoa (Pesto alla Genovese)
n. 200 g pala keittokinkkua
1 pkt (140 g) pekonia

Valmistus:

1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.

2. Pilko keittokinkku suikaleiksi.

3. Siivuta pekoni suikaleiksi. Laita kylmän (mieluiten teflon) kattilan pohjalle.

4. Nosta kattila jossa pekonit levylle. Laita levy täysille.

5. Laita pasta kattilaan suolattuun kiehuvaan veteen. Keitä ohjeen mukaan ja siivilöi.

6. Pastan keittyessä pyöräyttele pekoni kypsäksi. Laita levy pois päältä. Lisää pesto ja kinkkusuikaleet.

7. Lisää siivilöity pasta kastikekattilaan ja sekoita hyvin.

8. Valmista tarjottavaksi ;)

Vinkkejä: Tässä pastana ovat parhaita nauhamaiset pastat kuten spagetti tai tagliatelle. Niihin kastike tarttuu parhaimmin. Älä keitä pastaa ylikypsäksi. Muista että pasta kypsyy vielä kuumassa kastikkeessa. Voit raastaa päälle kovaa juustoa, esim. Parmesan, Grana Padano yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti