keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Varhaisempaa Mäkeä

Reijo Mäki (s. 12.11.1958 Siikaisissa) on tuotteliaimpia suomalaisia dekkarikirjailijoita. Romaaneja on yli kolmekymmentä joista suurimmassa osassa on pääosassa yksityisetsivä Jussi Vares. Vareksesta olenkin kirjoittanut jo erikseen aiemmin. Mäki on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja hän työskenteli kirjoittajauransa alussa myös  markkinointitehtävissä. 1990-luvun alusta hän on toiminut päätoimisena kirjailijana. Monia hänen kirjojaan on myös kuvattu elokuvaksi ja onpa Vares esiintynyt myös teatterilavalla.

Tämä järjestyksessään kuudes Vares-kirja sijoittuu päähenkilön kotikaupungin Turun lisäksi vahvasti Tukholmaan.

Vares ja hänen kihlattunsa Krista törmäävät keväisessä Turussa Vareksen vanhaan opiskelukaveriin Esko Temmekseen. Tukholmassa asuva Temmes on käymässä pikaisesti Suomessa ja houkuttelee pariskunnan viikonlopun viettoon Helsinkiin. Jotain selvästi salailevan Temmeksen kanssa majoitutaan rähjäiseen matkustajakoti Pilvilinnaan. Vareksen yöllisen vessareissun aikana tappajat iskevät. Temmes, Krista ja pari sivullista saavat surmansa.

Vares vetäytyy kesäksi setänsä Valtteri Vareksen tilalle nuolemaan haavojaan. Syksyllä postin joukossa on erityislaatuinen kirje. Temmeksen isä haluaa Vareksen tutkivan ketkä ja miksi olivat tappojen takana. Vares aloittaa tutkimuksensa tutustumalla Tukholmassa Temmeksen omalaatuiseen ystäväporukkaan. Löytyypä kaupungista entinen heilakin. Mihin liittyy tappoyönä kadonnut Temmeksen tarkkaan vartioima salkku. Mitä Temmes puuhaili vuosien ajan Portugalissa. Tappajat ovat hyvin informoituja Vareksen tekemisistä ja alkaa kilpajuoksu salkun sisällön löytämiseksi. Kaikki huipentuu veriseen loppuselvittelyyn.....

Ei ihan parasta Mäkeä. Juoni kulkee mukavasti ,mutta tekstistä puuttuu paras nasevuus ja Vareksen letkautukset jäävät aika vähiin. Varoitus: Sisältää rivohkoa kielenkäyttöä!!

Annan 3,5/5 tähteä

Reijo Mäki: Kuoleman kapellimestari (1991)
Otava 2010
313 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti