perjantai 3. helmikuuta 2017

Hyytävää jännitystä


Ilkka Remes alias Petri Pykälä (s. 13.12. 1963)  kuuluu viime vuosikymmenien merkittävimpiin suomalaisiin jännityskirjailijoihin. Hänen teoksiaan on myyty Suomessa yli 2 miljoonaa kappaletta. Hänen edustamaansa tyylilajia, trilleriä ei Suomessa juuri kirjoiteta. Samaa tyylilajia edustaa myöskin loistava kirjailija Taavi Soininvaara.

Tämä kirja on Remeksen varhaisempaa tuotantoa. Järjestyksessään neljäs teos.

Artem Granov vihaa Suomea. Äiti on kuollut isän turvajoukkojen ja suomalaisten välisessä tulitaistelussa. Viattomana. Hän on päättänyt kostaa.

Kone jossa Suomen pääministeri matkustaa kaapataan. Poliisipsykologi Johanna Vahtera joutuu tulikokeeseen jonka mittakaavasta muodostuu käsittämättömän suuri. Osa panttivangeista vapautetaan mutta pääministeri saa luodin niskaansa. Koneessa ollut ulkoministeri Juvonen kohtaa menneisyytensä venäläiskaapparien taholta. Heidän ansiostaan hän nousee Suomen johtoon.

Mainoksiin erikoistunut ohjaaja Otso Vaismaa saa käsittämättömän suuren rahatarjouksen salaperäiseltä venäläistaholta. Suostuessaan hän tekee elämänsä suurimman virheen. Video jonka hän joutuu ohjaamaan on karmiva.

ANTHRAX+ - virusta viedään venäläisestä biolaboratoriosta. Levittämiseen tarkoitetut suuttimet salakuljetetaan suomeen. 1320 perustetun Pihkovan kellovalimon esimerkin mukaan valetaan jättimäisiä kelloja. On aika kun Suomessa soi taas RUTTOKELLOT.

Tämä kirja kuuluu niihin joita ei viitsisi kesken laskea kädestään. Teksti on sujuvaa. Tarina kehittyy kokoajan ja jännitys säilyy loppuun saakka. Remeksen parhaimpia!!

Annan 5/5 tähteä!!

Ilkka Remes: Ruttokellot (v. 2000)
WSOY 2002 Loisto-pokkari
488 sivua
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti